Pages

Categories

Traži

 


Bankroll Managment

Bankroll Managment

od
Lipanj 16, 2014
bankrool managment
No Comment

Prva stvar koju morate zapamtiti u pokeru je da je bankrool managment jedina stvar koja vas dijeli od gubitka novaca ma koliko dobri igrač bili. U određenom trenutku svaki igrač naleti na loš period u kojem mu jake karte gube od jačih , ne može nikako dobiti dobru kombinaciju i u principu premda dobro igra rezultata nema , ta razdoblja se nazivaju downswingovi . E pa pošto je poker igra na sreću u kratkom roku ta sreća se na dulje vrijeme u potpunosti anulira pa je dugoročno poker igra znanja i psihologije.

Mi ćemo vam opisati koliki je bankrool potreban za određeni level na kojem igrate te koju vrstu igre igrate.

CASH GAME

Micro leveli od 0.02 – 0.10 tj. nl2 – nl10

Ovdje bi se trebali pridržavat pravila od minimalno 20 Buy ina(BI) . Konkurencija nije toliko jaka pa ni downswingovi nisu jaki . Ukoliko ste iskusni igrač onda najvjerojatnije znate i sami bankrool managment a ukoliko ste početnik onda ipak probajte se držat 20 BI granice dok ne poboljšate kvalitetu igre.

Low stakes od 0.25 do 1.00 tj. nl25 – nl00

Ovdje se dešava dobra akcija i većina naših igrača se drži low stakesa. Razlog tomu je što se konkurencija može pobijediti a i nagrade su ogromne za naše područje( recimo solidan igrač na nl 100 može imati preko 4000 $ mjesečno bez velikih problema) . Tu se broj BI povečava odnosno preporučamo barem 40 za ove levele (recimo nl 25 možete sa 30 BI)

Mid stakes 2.00 – 10.00 tj. Nl 200 – nl 1000

Ovdje bez 100 BI bolje nemojte pokušavat. Nemojte nas krivo shvatit i tu ima ribica koje djele novce ali ipak manje. Konkurencija je jaka i downswingovi su ponekad brutalni tako da se može dogoditi i minus od 30 -40 BI iako dobro igrate a u kombinaciji sa tiltom ( Tilt je ajmo reći stanje kad vas netko razljuti a u većini slučajeva je to neka ribica koja vam uzme na glupe karte 2-3 BI) lako bi se moglo dogoditi da izgubite bankrool ili da se morate baciti na male nivoe kako biste mogli nastaviti igrati.

SNG turnri

6man

Nekih 80 BI bi bilo optimalno. Ono što treba napomenuti je da što igrate veće levele to povećavajte broj BI odnosno napravite si što bolji bankrool managment kako vas poneki loši sesioni nebi izbacili iz takta.

9 man

Na ovim sng turnirima trebali biste imati oko 80 + BI u svakom trenutku . U SNG turnirima varijacija je poprilično velika premda pogotovo 9 man. Znači za 10 $ sng 9 man potrebno nam je oko 1000 $ na računu.

18 man +

Ovdje je varijacija još veća pa bi trebali imati još više BI makar je 100 neka min granica za ove turnire.

Hads Up SNG

Manja varijacija rezultira i manjim zahtjevima. Većina igrača koji pobjeđuju u HU sng dugoročno drži se 20 BI granice.

DoN sng

Ovi turniri su slični HU SNG po zahtjevima. Recimo ovdje je 30 BI i više nego dosta za početne levele 5, 10 i 20 $ don sng turnire. Za veće levele potrebno je ipak više

MTT turnirska igra

Ovdje je također 100 BI minimum dok i 200 nebi bilo loše imati. Ponekad čete imati serije i po 50 turnira bez ulaska u nagradni fond pa iz tog razloga treba imat veliku količinu BI no zaista nema puno igrača koji igraju samo MTT.

Ovime smo pokrili većinu varijacija Bankrool Managmenta texas holdem pokera.

Nadamo se da vam je postalo jasno da iako ste dobar igrač Bankrool managment je taj koji vam omogućava da mirno spavate i kad vam karta nije naklonjena te na kraju mjeseca izađete u plusu. One ribice koje vas ponekad razljute završe u velikom minusu jer njihova zarada se bazira na malom uzorku, te kad oni vama uzmu novac vjerojatno par handova poslije taj je novac već proslijeđen nekom dobrom igraču.

Držite se Bankrool Managmenta i sretno u daljnjoj poker karijeri!Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *