Pages

Categories

Traži

 


Double or Nothing SNG Strategija

Double or Nothing SNG Strategija

od
Lipanj 26, 2010
sng članci
No Comment

 

DoN Strategija – Early Stages – Blindovi 10 / 20 do 25 / 50:

 

• Gledajte svoje protivnike, grinderi će ovdje foldati 95% ruku, dok će oni novi u igri raisati ili callati sa većim rasponom. Saznajte tko igra samo najbolje handove i klonite ih se kasnije u igri.

 

• Foldajte sve osim najboljih handova u ranom položaju i izbjegavajte flat callane raisove sa bilo koje pozicije, reraise-ajte sa monster handom. Big-pot handovi kao što su mali parovi mogu biti limpani sa kasnije pozicije, no ukoliko se igrač koji još treba djelovati pokaže kao agresivan, to treba izbjegavati.

 

• Očuvanje vašeg stacka je ključno u nekoliko prvih levela blindova. To vam daje priliku da protivnici izbace jedni druge.

 

DoN strategija – Middle Stages – Blindovi 25 / 50 do 75 / 150:

 

 

• Uz malo povećanje ante-a na 25 / 50 blindovima, poticaj da se ukradu blindovi se povećava, dok od 50 / 100 razine ovo postaje važna strategija održavanja stacka. Kombinirajte dobru poziciju sa vašim prethodnim opažanjima i usredotočite se na srednje-stackove i tight protivnike za stolom kako biste osigurali da ukradete svoj udio.

 

• Rijetko callajte bilo koji raise. Svaki puta kada ste suočeni s raisom, trebali biste se zapitati koliko često očekujete od protivnika da folda na re-raise, bazirano na prethodnom ponašanju, poziciji te očekivanom raise/call rasponu. Ako vaš hand nije dovoljno dobar za re-raise all-in onda je rijetko dovoljno dobar da vidite flop kada je rizik od gubitka čipova ključne važnosti za kasnije faze igre.

 

• Razmatranja veličine stacka počinju biti važna tijekom srednjih faza, posebice u onim igrama gdje je 3 igrača već izbačeno. Izbjegavajte igranje potova s vrlo velikim ulozima gdje je to moguće. Također, treba imati u vidu da je short-stack u stanju uzvratiti sa slabijom rukom te tako izbjeći da bude pot-comitted protiv onih koji drže jači hand – kockanje za polovicu stacka je katastrofa u takvoj strukturi isplate.

 

DoN Strategija – Late Stages – Blindovi 100 / 200 +

 

 

• Na 6-player bubble pojavljuje se zanimljiv fenomen, s (hipotetski) ‘jednakim stackovima’ svaki igrač bi imao equity 16,66% od nagradng fonda – dakle $ 16.66c u $10 buy in igri. Međutim, osvojivši all in može to povećati samo do 20% (ili $20 u našem primjeru). U bilo kojoj konfrontaciji riskirate skoro $17 da osvojite dodatnih $3 – ovaj omjer utječe na bubble strategije na temeljni način.

 

• Vaša strategija tokom kasnijih faza trebala bi biti da nikad ne callate all-in, sa vrlo rijetkom iznimkom, a to je kada držite aseve ili imate vrlo velik ili mali stack. Ovo se takkođer odnosi na situacije u kojima će callanje manjih raisova obvezati vas ili vašeg protivnika na pot.

 

• Igranje all-in da biste ukrali blindove je sjajna strategija protiv igrača koji razumiju dinamiku Double or Nothing Sit N Go bubble. Budući da biste trebali biti callani samo maleni broj puta, to je nizak rizik za osigurnje dovoljne količine čipova. Vaša zapažanja iz ranijih faza u igri su važna. Ako protivnik calla sa slabim handom onda se zapitajte kako ste mogli predvidjeti to iz prethodnih handova prije nego što pokrivite nekoga za ‘loše igranje’.

 

• Foldanje je profitabilno za agresivnim stolom, sa 6 ljudi u bubble postoji veća vjerojatnost da još 2 igrača budu izbačena nego u normalnom SNG. To također znači da je ‘pritisak’ blindova manji nego inače. Foldanje bi trebala biti uobičajena igra sa prvih dvaju pozicija pretpostavljajući da ste zadržali broj čipova s kojima možete normalno nastaviti igrati.

 

Double or Nothing SNG Strategija – Završne misli i daljnji koraci

 

U pokeru je sve u prilagođavanju situacijama i protivnicima, dobit od Double or Nothing SNG-ova dolazi iz razmišljanja kroz strukturu + bubble-dinamike a zatim prilagođavanju protivnika. Upamtite, u smislu rizika / nagrada na bubbleu, može biti ispravno foldati hand kao što je Ace-King čak i ako znate da vaš iskusan protivnik guranje bilo koje 2 karte – ukoliko ste sposobni razumijeti zašto je ovo tako (i djelujete na to!) tada ćete saznati da su Double or Nothing SNG-ovi zaista vrlo profitabilni.

 

 

 

izvor: pokerpro.com.hrOdgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *