Pages

Categories

Traži

 


Kako se nositi sa Downswingom

Kako se nositi sa Downswingom

od
Lipanj 18, 2010
psihologija članci
No Comment

Downswing – Period koji se događa svakom igraču pokera, to je period kada vam karte nisu naklonjene premda je vaša igra dobra i poteze koje radite donosite razumno. Taj period može potrajat jedan dan a može trajati puno dulje. Trajanje ovisi i o formatu kojeg igrate (HU cash igrač ima veće downswingove nego 9 max igrač). Ovo su iskustva odličnog igrača kako se najbolje nositi sa downswingom…..

 

Vereneer

Mislim da je jako važno opisati i razmišljati što se desilo kada vam se dogode ovakvi dani jer vas oni ponekad mogu slomiti kao poker igrača

Kao što vidite na početku sesiona( tako se zove period kada igrate u komadu bez prestanka npr. Igrate 1 h uzastopce znači imali ste 1h sesion) sam zaradio 2 Buy ina ( u većini slučajeva 1 buy in je 100 x Big blind u ovom slučaju 0.25 x 100 = 25 $ ) i poslije toga jednostavno nisam mogao dobiti hand.

To su bili standardni bed betovi sa kojima sam gubio , također gubio sam i coinflipove ( AK protiv 44 imaju 50/50 % prije flopa zato se i zove coinflip – bacanje novčića – svaka strana ima jednake šanse za dobitak) te naletavao na jače handova ja KK protivnik AA i slično. Naravno imao sam i minus od barem 1 buy in zbog loše igre.

Evo kako biste se trebali boriti protiv takvih situacija:

  1. Čim primijetite da danas nije vaš dan prestanite igrat. Odmah ugasite stolove , nemojte niti čekati da dođete do big blinda nego odmah ugasite stolove.
  2. Ukoliko vam se igra probajte promijeniti igru koja ima manju varijaciju primjerice odigrajte koji DoN turnir (duplo ili ništa) s mogućnošću da je manji buy in,

Znam da ćete na taj način manje zaraditi ali čete igrati opušteno i ukoliko i tu ne budete imali sreče barem su gubici minimalni i vas sutra čeka novi dan i vaš netaknuti bankrool

Morate znati da se to dešava svima i da ćete najvjerojatnije već drugi dan nadoknaditi izgubljeno i vratiti se na pravi put. Znači pozitivno razmišljajte i trudite se razmišljati samo o trenutnom handu kojeg igrate jer kao što znate poker je igra u kojoj dugoročno gledajući bolji igrači zarađivanju dok oni loši (ili oni koji se ne mogu / ne znaju nositi sa downswingom) gube novac.

Koji ste vi igrač?Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *