Pages

Categories

Traži

 


Poker blog uvod

Poker blog uvod

od
Srpanj 4, 2010
blog
No Comment

Pozdrav svima i dobrodošli na moj poker blog .

Pišem ovaj blog kako bih se dodatno motivirao za poker igru te kako bih napokon počeo redovito igrati. Igram poker već poprilično dugo sa solidnim uspjesima po malim  limitima no našlo se i nekih jako dobrih rezultata te za sebe smatram da sam napredniji igrač .

Isprobavao sam razne varijacije od 9max casha pa sve do Hu sng . Sada ču se prebacit na DoN (duplo ili ništa) sng turnire.

Početan bankroll je 100 $ te ću početi igrati 5 $ DoN sng trunire. Imam za 20 Buy ina i testirat ću se na 200 turnira da vidim kako bi mi otprilike moglo ići. Ukoliko tih 200 tunira prođe u redu najvjerojatnije ću se prebacit na 10 $ donove sa većom bankom.

 

Ukoliko ne uspijem ostvariti dobar rezultat u prvih 200 turnira primit cu se ucenja i pokušati unaprijediti te analizirati igru.

I samo da kažem nije mi cilj odustati ukoliko krene loše nego probati se popraviti i igrat ću ili dok ne dostignem 2000 $ili dok ne dođem do 0 $.

Ukoliko uspijem doći do 2k $ na 10 $ i 20 $ turnirima u sljedećih 3 mjeseca bio bih jako zadovoljan a dalje bih normalno napravio novi plan. Svakih 100 turnira ću napraviti update. Dnevni cilj mi je 24 turnira no ne opterećujem se sa tim jer je bolje da ne igram taj dan kad neću možda imati volje. Mjesečni cilj turnira je 700 + /- komada. Iz privatnih razloga moj username će ostati tajan a igrat ću na pokerstarsu – gdje ču uzimati screenshoot od cashiera + screenshoot od holdem managera kako bih dokazao da zaista igram .


Malo o DoN turnirima

Struktura isplate je sljedeća, ukoliko sudjeluje 10 igrača prvih 5 dobiva dvostruki buy in odnosno podupla se dok igrači od 6 do 10 mjesta ne dobivaju ništa.

Možete ih igrati na gotovo svim poker sobama (recimo za sad gdje god da sam igrao samo ih full tilt nije imao) i uvijek se nađe akcije. Ja preferiram Pokerstars zbog toga što se tamo turniri brzo pune i da ih se odigrat popriličan broj dnevno no ipak treba napomenuti da je na Pokerstarsu definitivno najjača konkurencija jer ogroman broj regularnih igrača igra tamo i za njih je Pokerstars jedini izbor. Ukoliko igrate povremeno i niste još sigurni u svoju igru odaberite neku sobu u kojoj nema jake konkurencije ili pogledajte u izgradnja bankrolla i na taj način si pomognite u početku.

Cilj u ovim turnirima je preživjeti i toga biste se trebali držati , u početku igre igrati jako oprezno i ne izlagati se riziku kad su blindovi mali pa polako povećavati razinu agresije sve dok ne dođete u situaciju (ako imate mali stack) da gurate all in i sa bilo koje dvije karte.

Za pobjeđivati u ovakvim turnirima morate poprilično dobro poznavati ICM . Jednostavan je primjer koji se stvara kad ostane 6 igrača u npr 10 $ don turniru i imaju isti broj čipova. Svaki od njih riskira 16.66 $ ukoliko ide all in a ukoliko ga netko calla njegov all in oni oboje imaju prilku osvojiti samo 20 $ odnosno 3.34 $ više. Takve situacije su česte i zato treba dobro poznavati kada je isplativo ići all in a kada nije.

Sljedeći update je dok dostignem brojku od 100 odigranih DoN 5 $ turnira , te ću objasniti kako igram i koje programe koristim u tom procesu.

Slobodno komentirajte….

Bankroll Managment koji ću koristiti. Ukoliko padnem ispod 200 $ vraćam se na 5 $ don.

 

 

LEVEL

OD

DO

10 $

300 $

800 $

20 $

800 $

2000 $Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *