Pages

Categories

Traži

 


Min raise sa button pozicije

od
Veljača 17, 2012
Novosti
No Comment

Quinn Sivage je profesionalni poker igrač. Specijalizirao se za korištenje statistike na middle stakes online cash igrama. Prošlog tjedna je Sivage iznio svoja mišljenja o korištenju statistike za optimalnu igru prije flopa na six-max no limit hold’em stolovima, a danas ćemo napisati njegova mišljenja o podizanju uloga s button pozicije, kada svi do vas bace karte.

 

 

Činjenica je da je button najbolja pozicija na stolu. Ne trebate povećati ulog više nego dva puta big blind. Ukoliko napravite mali raise, igrači koji su na SB ili BB mogu napraviti 3bet, ali to znači da su napravili raise manji od pota. Tada je samo 1.5 big blind za osvojiti + vaša 2 big blinda, što znači da oni pokušavaju osvojiti 3.5 big blinda van pozicije, što dalje znači da je vaš raise jaka igra i njihove protu poteze čini slabijima a vaš re-raise jačim.

 

Zato što ste učinili pot manjim, možete bez problema napraviti 4bet što će donijeti 17 ili 18 big blindova. Samim time, njihov slijedeći raise mora biti all in, još više neatraktivno zbog toga što je sada samo 30 ili 35 big blindova u potu, a oni riskiraju 100 big blindova. Minimalni raise sa button pozicije čine sve vaše kasnije akcije jačim, a način na koji se vaš protivnik brani je sve slabiji.

 

Button je veoma teška pozicija za igrati protiv nje. Možete napraviti i veći raise, pogotovo ako je na blind poziciji neki rekreacijski igrač, i želite izgraditi veliki pot. Generalno gledajući min raise je bolji. Postoje igrači koji će svaki put na button poziciji napraviti raise ukoliko su svi do njih bacili karte. 

 

Koristite svoja znanja o stolu i na temelju toga odlučite o igri.

 Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *