Pages

Categories

Traži

 


MT Turnirska strategija 1. dio  :  igranje prilikom malih blindova

MT Turnirska strategija 1. dio : igranje prilikom malih blindova

od
Srpanj 27, 2010
mtt turnir
No Comment

Dobrodošli na prvi članak o Turnirskoj strategiji , serija se sastoji od četri članaka. Ovo je najlakši level za igranje. Ovdje morate foldati većinu ruku dok lošiji igrači se međusobno oštećuju. Kljuć je da se ostane miran te koncentriran sve do srednjih blindova kada postaje malo kompliciranije.

Pročitao sam neke strategije koje tvrde da se u ranim fazama treba igrati samo AA i KK. Moje osobno mišljenje je da je to previše Tight. Ukoliko se nalazite u kasnoj poziciji sa parom ili A-x u istoj boji ne vidim razlog zašto biste foldali a pogotovo ukoliko možete jeftino vidjeti flop. Iako nam je želja da se poduplamo u ranoj fazi to i nije toliko potrebno (naravno ukoliko se poduplamo biti ćemo u puno boljoj situaciji kasnije).

Pregled strategije :

Ja se generalno držim jakih premium ruku tijekom prvog levela, Reći ču vam točan način kako ih igram samo da vam nabrojim dvije stvari koje morate uzeti u obzir.

1.Ovo je osnovna strategija za turnire. Ova strategija je dovoljno jaka da osvojite bilo koji turnir i nema ništa loše ukoliko u nju uklopite neke svoje elemente te ju na taj način modificirate kako bi postala još bolja.

2.Možda ćete željeti igrati više ruku. Dok naša strategija se drži poprilično tight načina igranja. Ukoliko ćete pronaći potrebno strpljenje osvojit ćete svoj dio MT Turnira.

Koje ruke igrati?

1.Veliku trojku -AA,KK,QQ

2.AK

3.parove – 22- JJ

4.A-x u istoj boji

Da malo obrazložimo kako igrati pojedine ruke. Pokušajte čekati jedne od Velike trojke. Ukoliko ste u kasnoj poziciji vaš cilj je limpati (platiti samo blind) sa malim parovima te A-x u istoj boji

Kada igrate najjače handove – AA,KK,QQ uzmite u obzir koliki je prosječan raise bio prije. Ukoliko ste vidjeli da se rade veliki reisovi napravite i vi jedan kako biste si zaštitili ruku. Na prosječnom stolu normalan je reise od 4-5 Big Blinda. Na flopu radim okladu bez obzira na bilo što.Jedino u obzir uzimam broj igrača u potu ,Ukoliko je više od još 2 igrača moram misliti kako imam najbolji hand trenutno kako bih napravio cbet.(reisali ste prije flopa i sad nastavljate sa betom na flopu) . Radite jake betove te u većini slučajeva čete dobiti pot zato jer ste bili veliki favoriti prije flopa.

AK- As , kralj je ruka koja može vam osvojiti ili uništiti šanse za osvajanje. Obično reise je obavezan neovisno o poziciji u kojoj se nalazite no ukoliko je netko već napravio reise trebapostati jako oprezan.Naš cilj je pogoditi na flopu Asa ili kralja inače nećemo nastaviti sa handom(no naravno ima nekih izuzetaka poput AK u istoj boji na jako dobrom flopu). Igrači prilikom malih levela igaju poprilično loše pa vaš AK može pobijediti neki mali par ili neka ribetina koja je na drawu za boju ili skalu. Uobičajen reise za AK bi bio oko 3 BB zato što se obično sa tim kartama mora igrat jako oprezno.

Male parove te A-x u istoj boji se poprilično lako igraju. Ovakve ruke su odlične za osvajanje pota kada je nekoliko igrača u potu. Sa njimanam je cilj limpati u kasnoj poziciji . Ukoliko je netko napravio mali reise i već se priključilo dva igrača nije pogrešno napraviti call i nadati se da pogodimo set ili draw za boju.

Ovo je u kratko sva mudrost igranja prilikom malih blindova. Ostanite tight i ne idite All in sa AK. Kasnije u turniru imat ćete puno prilika za ići all in tako da zaista nemate razlog riskirati dok su blindovi mali jer ukoliko naletite na KK ili AA gotovo da ste eliminirani. Sad se možete baciti na čitanje strategije za srednje blindove.

 

 

Izvor: Pokerlisting.com Prijevod i obrada: Cronuts.com

 Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *