Pages

Categories

Traži

 


MT Turnirska strategija 2. dio   – srednji leveli

MT Turnirska strategija 2. dio – srednji leveli

od
Srpanj 27, 2010
mtt turnir
No Comment

 

Srednji leveli su kako čete primijetiti malo kompleksniji od prvih levela. Večina loših igrača je već eliminirana ali to ne znači da se smijete opustiti pa igrati previše loose. NA ovim levelima još ima mnogo tight igrača koji jedva čekaju da naletite na njihove aseve ili kraljeve pa treba biti oprezan i to jako.

 

Igranje turnira je slično kao hodanje po minskom polju. Morate pokušati izbjeći što više marginalnih situacija te igrati samo sa najboljim rukama. Nažalost mi ipak ne možemo čekati cijeli dan da nam dođe dobra ruka osim ako imamo veliki stack. Ovaj članak će objasniti kako igramo na srednjim blindovima u odnosu na količinu čipova koje posjedujemo.

 

Veliki stack – imamo veliku količinu čipova – chiplider

 

Lijepo je igrati kad imamo veliki stack. Iako se to čini lako nekoliko stvari moramo znati prije nego što počnemo igrat više loose ( igrati veči broj handova). Kao prvo treba procijeniti trenutno stanje stola za kojim igramo. Ukoliko je stol jako tight povećavamo raspon ruku sa kojim igramo te pokušavamo što više krasti blindove , više cbetamo te općenito vršimo pritisak prvenstveno na stackove srednje veličine kojima se nigdje ne žuri. Ako je stol loose nastavljamo igrati samo sa premium rukama iz pozicija i tu i tamo ukrast koji blind

 

Prosječan stack – average stack

Ovo je pozicija u kojoj se nalazi većina nas koji igraju tight dok su leveli mali. Prilikom srednjih levela želimo igrati više loose pa dodajemo handove poput AQ – JJ. Ukoliko se odlučimo za reise prije flopa trebalinapraviti okladu i na flopu (cbet) neovisno dali nas je pogodio flop ili ne (naravno ukoliko je u potu najviše još 2 igrača) jer u većini slučajeva ćemo uspjeti uzeti pot. Također je važno uočavati situacije u kojima možemo ukrasti blindove neovisno s koje karte smo dobili. Primjer : VI ste na BT poziciji i poslije vas na SB i BB su dva tight igrača – ovdje reisate sa bilo koje dvije karte jer najvjerojatnije ćete uspjeti ukrasti blindove.

 

Malen stack – shortstack

Ukoliko imate malu količinu čipova vi jednostavno morate postati agresivniji. Ukoliko kod nekog protivnika primijetite slabost (samo je callao npr. I ima avragestack) idite all in .Bolje vam je da ispadnete sa turnira sa coinflipom nego da vas pojedu blindovi, igrajte agresivno dok vaš all in još vrijedi jer kada padnete na 4-5 bb-a protivnici (pogotovo oni sa većom količinom čipova ) će vas zvati i često ćete se naći u lošijoj situaciji te na taj način izletite sa turnira. Ako uzmemo u obzir da uspijete nekoliko puta ukrasti blindove vaša količina čipova mogla bi se prebacit u average dio gdje je ipak komotnije igrati.

Savjeti o blindovima

Mnoga su pitanja o reise-u na blindovima. Naše je mišljenje kako se dobri igrači odvajaju od lošijih upravo kad porastu bindovi. Ja uvijek pažljivo odlučujem kada imam priliku za ukrasti blindove. Budite oprezni i uzimajte mnoge kombinacije u obzir. Nemojte krasti blindove igraču koji ima još 5-7 big blinda jer bi on lako mogao gurnuti all in. Ukoliko kradete short stacku radite to samo ukoliko mislite da imate bolju ruku od njega i uvijek je potreban reise all in kako biste spriječili da vam on napravi all in reise. Vaš all in će izgledati poprilično moćnije nego reise od 2 BB-a.

Kako igrati dok su blindovi veliki pročitajte u trećem djelu MT Turnirske strategije.

 

Izvor: Pokerlisting.com Prijevod i obrada: Cronuts.comOdgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *