Pages

Categories

Traži

 


MT Turnirska strategija 3. dio – igra prilikom velikih blindova

MT Turnirska strategija 3. dio – igra prilikom velikih blindova

od
Srpanj 27, 2010
mtt turnir
No Comment

Čestitamo! Stigli ste do kasnih dijelova gdje su blindovi veliki. Ovdje ćete morati donositi najteže odluke u turniru.

 

Generalno gledajući , ja sam ili na finalnom stolu ili ispadnem sa turnira prije nagrada, ukoliko ste poput mene cilj vam je osvojiti turnir umjesto pokupiti manje nagrade. U ovom članku pročitajte kako napraviti veliki stack kako biste uspjeli osvojiti turnir.

 

 

Ovdje vam nisu potrebne karte

Da, dobro ste pročitali. Ja gotovo nikad ne dobijem dobre ruke u kasnim fazama turnira ali ipak uspijem skupiti veliki broj čipova. Pitate se kako je to moguće? Pa jednostavno pošto su blindovi veliki naš cilj je krađom blindova napraviti veliki stack pošto se većina igrača boji da nebude eliminirana tik prije novčanih nagrada. Ovaj način igranja je siguran put za – a) ispasti sa turnirab) osvojiti turnir.

Volim ovakvu strategiju jer pošto ste do sada igrali tight sad je vrijeme da iskoristite svoj stečeni imidž za stolom i kradete blindove na sve strane.

Izvan novaca strategija

Omiljen način kako izgraditi veliki stack je reisanje blindova. Razlog zašto igramo tight je taj zato što ponekad nećemo dobiti nikakav hand ali ipak se održavamo na turniru. I već prije spomenuto tight otvaranje vam daje licencu da blefirate i budete uspješni tome.

Kad su blindovi veliki , igra je moguća sa gotovo bilo koje dvije karte. Tražimo tight igrače a iako ih ni nema kad smo sa protivnikom u handu on zna da igra za cijeli svoj stack i da ukoliko je to potrebno da će morati gurnuti sve čipove u sredinu. Upravo taj strah treba iskoristiti jer nikom nije cilj izletiti sa turnira baš prije sigurnih nagrada.

Veliki broj puta napravim reise a flop me totalno profula , napravim cbet i uzmem pot. . Ukoliko vas netko rereisa ili calla nastavite sa krajnjim oprezom jer ovo je ipak bluff i najbolji znaju odustati u pravom trenutku od blefiranja. Večina igrača će baciti svoje sabije parove zbog straha i vašeg tight imiđa.

Ukoliko sve dobro prođe napraviti ćete veliki stack i dovesti se u jako dobru situaciju. Naravno morate znati da ćete ponekad izgubiti , naletiti ćete na jači hand ili će se protivniku posrećiti ali zato je uvijek tu sljedeći turniri i držite se one vježbom do savršenstva.

 

Strategija sa velikim stackom

Ukoliko imate osrednju količinu čipova ili malu količinu držite se gornje strategije no ukoliko imate veliki stack i vodeći ste po broju čipova ili među prvih 10. trebali biste nastaviti igrati tight . Igrajte kako ste igrali u ranijim levelima sve dok ne dođete do finalnog stola. Naravno postoje iznimke ukoliko vam je tight igrač sa vaše lijeve strane možete vršiti pritisak na njega. No generalno trebate biti oprezni jer vam se nikuda ne žuri a u odličnoj ste situaciji zato pamet u glavu i igrajte samo kada ste procijenili da ste u boljoj situaciji nego protivnik.

 

 

 

Izvor: Pokerlisting.comPrijevod i obrada: Cronuts.com

 Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *