Pages

Categories

Traži

 


MT Turnirska strategija 4. dio – Finalni stol

MT Turnirska strategija 4. dio – Finalni stol

od
Srpanj 27, 2010
mtt turnir
No Comment

Finalni stol je mjesto na kojem želi završiti svaki igrač koji igra MT Turnire. Kada uspijete doći do finalnog stola na njemu ćete se susreti sa jako dobrim igračima. Ta činjenica će tražiti od vas da prilagodite strategiju te da svi vaši potezi budu maximalno promišljeni.

Ja kad završim na finalnom stolu , gotovo uvijek se uspijem plasirati na prva tri mjesta.

Pa idemo onda razjasniti kako igrati na finalnom stolu.

Pratite svoje protivnike

Ja obično u početnim fazama turnira ne pratim svoje protivnike pošto velika količina igrača se seli sa jednog stola na drugi pa baš onda kad steknete nekakva zapažanja nemilosrdni softver vas baci na drugi stol :) . Jako rijetko će vam se dogoditi da naletite na nekog fisha na finalnom stolu kojeg je sreća mazila tokom čitavog turnira no da se može dogoditi , može.

Prvih desetak handova igrajte jako tight . Pokušajte tokom tih handova procijeniti otprilike protivnike. Poker stvara različite osjećaje kod igraća a na vama je da procijenite kako utječe na pojedine igrače za stolom. Dali ste uočili igrača koji igra preveliki borj ruku? Dali je za stolom igrač sa velikom količinom čipova koji maltretira ostale igrače? Dali je netko sa vaše lijeve strane tko folda gotovo svaku ruku?

Jako često ćete zapaziti da je većina igrača za finalnim stolom igra jako tight. Ali vidjeti ćete također i manju količinu igrača koji sa svojim agresivnim pristupom plaše ostale igrače. Vaš cilj jeda indetificirate te vrste igrača i prilagodite taktiku za svakog posebno.

U svojoj osnovi igranje na finalnom stolu je igranje protiv ostalih igrača ne protiv njihovih karata. Gomilu puta ja reisam nekog tight igrača na blindovima sa gotovo bilo koje dvije karte dok sam u poziciji.

Pričekajte

 

Na finalnom stolu ćete svjedočiti odličnoj igri koja izvlači iz pokera ono najbolje. To je jednostavno iz razloga što je 90 % igrača sretno što je stiglo na finalni stol i svakom je koncentracija na maximum i većina jako pažljivo rade svoje poteze.

Ukoliko uočite jako agresivnog igrača za stolom(manijaka:))pustite ga da izbaci sebe ili nekoliko ljudi u tom procesu. Lijepo se opustite i pričekajte a u procesu promatrajte igrače dok se malo konkurencija izbaci. Ukoliko ste na nekom velikom turniru svako mjesto na finalnom stolu donosi značajno povećanje nagrade pa zašto žuriti i riskirati kad drugi mogu obaviti taj posao umjesto vas. S druge strane ako je stol jako tight možda biste trebali u dobrim pozicijama preuzeti malo inicijativu kako biste povećali svoj stack.

Sreća i finalni stol

Lagao bih kada bih rekao da je moguće bez sreće osvojiti prvo mjesto na turniru i to je gotovo nemoguće. 90 % igrača za finalnim stolom su jako dobri igrači koji također pretendiraju za neko od prvih tri mjesta.

 

Da remiziramo finalni stol :Iskoristite i najmanju priliku na koju naletite , razlikujte agresivne igrače od tight igrača,prilagodite igru u odnosu na ostale igrače, koristite svoje šesto osjetilo i puno razmišljajte.

 

 

 

 

Izvor: Pokerlisting.com Prijevod i obrada: Cronuts.com

 Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *