Pages

Categories

Traži

 


Nam Le – i ja sam bio riba

Nam Le – i ja sam bio riba

od
Rujan 6, 2011
Novosti
No Comment

Svaki poker igrač jednom je morao početi igrati, a taj dio karijere mu je bio najteži. Znate po sebi, kad ste krenuli igrati svake dvije karte su Vam bile dobre, a kada bi ste izgubili ste si rekli da niste imali sreće ovoga puta. Donosimo Vam mišljenje Nam Lea, jednog od najboljih turnirskih No Limit Hold’em igrača.

Nam Le se smatra jednim od najboljih i najkonstantnijih No Limit Hold’em igrača današnjice. Le je poker profesionalac koji je počeo zarađivati na velikim turnirima 2004 godine, a od tada je zaradio 6 milijuna dolara. Evo što je sve postigao igrajući poker:

2006 – Osvojio je World Poker Tour Bay 101 Shooting Star. Spremio je u džep $1.1 milijun.

2008 – Završio na drugom mjestu na WPT Festa al Lago Classis, te pritom zaradio nešto manje od milijun dolara.

2008 – Osvojio APPT Macau Main Event za $474000.

Sveukupno, 100 puta je ušao u novce u svojoj karijeri, te devet puta osvajao turnire.

U nastavku Le govori o svojim pogreškama koje je napravio kada je prvi put imao veći uspjeh.

”Imao sam problema s novcem. Moj bankroll management je bio jako loš. Nisam znao što da radim. Izgubio sam dosta novca posuđujući, te sam puno ulagao u turnire kojima nisam dorastao. Danas je jako teško zadržati novce jer ima puno turnira, a igrači su puno jači nego prije. Prva stvar koju morate napraviti ukoliko želite sačuvati novac je dobro upravljanje istim. Bez obzira koliko si dobar igrač, pazi koje turnire igraš i koliko ulažeš u njih.”

”Ulagao sam u ljude, ali nisam zaradio. Pomogao sam prijateljima, ali kad bih se sada vratio u to vrijeme, ne bih napravio neke stvari koje jesam, ne na štetu svoje karijere. Dosta sam radio na tome kako reći ne ljudima, a to je nešto što morate s lakoćom reći ukoliko želite igrati poker. Vaši prijatelji će Vam i dalje biti prijatelji ako ih odbijete.”

”Kada sam prvi put postao uspješan, najveća stvar koju sam kupio je kuća. Ostalo se nije puno promijenilo, osim što imam više prijatelja. Za igrače koji igraju velike turnire, želim reći da budu oprezni ako osvoje velike novce, da paze kome posuđuju i koliko. Ako želite uložiti u nekoga, napravite to zbog toga što mu želite pomoći, a ne zbog profita. Prije nekoliko godina je bilo lakše doći do profita, a danas treba proći nekoliko godina da se profit pokaže na vašem računu. Kada vaš račun poraste, budite mudri i probajte ga zadržati. Držite rizik nisko. Kada osvojite novce, pričekajte tri ili više mjeseci kako bi ste nekom posudili novce.”Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *