Pages

Categories

Traži

 


Poker u 2011 – dobre i loše stvari

Poker u 2011 – dobre i loše stvari

od
Prosinac 31, 2011
Novosti
No Comment

Kako se već svi debelo pripremaju za doček nove godine, vrijeme je da napišemo najvažnije događaje koji su obilježili ovu godinu. Događaje možemo podijeliti u 3 djela. Prvo ćemo reći nešto o dobrim stvarima, pa nešto o lošim i na kraju dolazi zaista neočekivan i jako loš događaj koji je pogodio poker svijet.

 

 

Dobro:

 

Nakon Crnog Petka, mnogi su smatrali kako će World Series Of Poker biti lošije izdanje nego prethodnih godina, no dogodilo se baš suprotno. Ovogodišnji WSOP je bio veoma uspješan, s velikim brojem sudionika i nekoliko lijepih priča. 

 

Nakon što su sporedni turniri napravili rekord po broju sudionika, Main Event je postao treći najposjećeniji turnir u povijesti, a kako je vrijeme odmicalo, formirao se i finalni stol na kojem je bilo najviše zemalja ikad, a po prvi put se pojavila Ukrajna, Belize, Njemačka i Češka. Poker više nije ‘Američka igra’.

 

Erik Seidel je još prije WSOP turnira napravio veliki boom. Osvojio je nekoliko jakih turnira, no najviše njih na High Roller turnirima. Do 6. mjeseca osvojio je preko $5.5 milijuna. Na WSOP turniru je četiri puta ušao u nagrade i dva puta na WSOP Europe.

 

Loše:

 

Crni Petak uveo je politiku u poker. Kako je loše da se politika upleće u bilo koji sport, tako je jednako loše da se upliće u poker. Full Tilt se ugasio, a igrači su ostali neisplaćeni. Zaista velika šteta što je rezultiralo velikim padom pokera u Americi.

 

Poker profesionalci koji su igrali na ugašenim sobama morali su pronaći druge ‘domove’. 

 

Ružno:

 

David Saab i Al Krux  uhićeni zbog posjedovanja kokaina, odnosno marihuane. Saab je pao sa 14.6 kilograma kokaina, a Krux, zajedno sa svojim sinom je pao sa $40 marihuane. Na sreću, ovo je jedina ružna stvar koja se dogodila.

 

Teško je gledati poker profesionalce kako završavaju u zatvoru, te se nadamo i želimo da 2012 godina bude još bolja i pametnija.

 Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *