Pages

Categories

Traži

 


Rummy Royal

Rummy Royal

od
Rujan 14, 2011
Novosti
No Comment

Remi je jedna od najpopularnijih i najrasprostranjenijih kartaških igara u svijetu. Cilj igre je osloboditi se što prije svih svojih karata, a od prije nekoliko godina dostupna je putem Interneta. Teško je opisati igru remi i sve vrste ove igre, ali mogu reći da je igra još u razvoju, te se strategija za ovu igru još proučava. Postoji nekoliko vrsta igara, te je potrebno puno razmišljanja i praćenja karata. Puno toga ovisi o vašem znanju, a vrlo malo o sreći iako je i ona presudna, ali uglavnom se znanje isplati.

 

 

Pravila remija:

 

Remi se igra sa jednim ili dva špila karata, ovisno o kojoj je vrsti remija riječ. Mi ćemo govoriti o pravilima remija s 2 špila karata. Špilovi karata se pomješaju sa ili bez džokera (kako tko voli), te se svakom igraču podjeli 14 karata osim prvom do sebe s desne strane kojem se podjeli 15. Dijeljenje ide ovako: prvom igraču se podjeli 3 karte, a ostalima po 2 i tako 7 puta.

 

Igrač koji je na potezu mora prvo pokupiti karti uz špila ili uzeti odbačenu kartu koju je protivnik prethodno bacio(osim prvog igrača koji je dobio 15 karata, on samo izbacuje kartu). Nakon što je uzeo kartu, igrač može ili spustiti ili odbaciti kartu.

 

Igrač može spustiti svoje karte ako ima odgovarajući broj bodova, negdje je to 30, a negdje 51. Igrač mora imati najmanje tri iste karte da bi ih mogao spustiti, npr. AAA, QQQ, što mu donosi 60 bodova, ili 3456 (u istoj boji),TJQK (u istoj boji).

Nakon što je spustio, tj. izložio svoje karte, svaki put kad dođe na potez može im dodavati karte ako koja fali.

 

Džoker zauzima mjesto bilo koje karte i vrijedi koliko i ta karta.

Igra se završava ukoliko jedan od igrača izloži sve svoje karte i zadnju kartu baci. Ostali igrači koji imaju karte u rukama broje im se kao negativni bodovi.

 

Remi nije teško za naučiti, a najbolji način je Rummy Royal koji nudi besplatne igre a ako kliknete na prethodni lik, dobiti ćete 5€ odmah nakon registracije računa.Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *