Pages

Categories

Traži

 


Sit-and-Go osnove drugi dio: igranje blindova srednjih levela

Sit-and-Go osnove drugi dio: igranje blindova srednjih levela

od
Lipanj 25, 2010
sng članci
No Comment

U prvom dijelu smo raspravljali važnost očuvanja čipova i povećanja broja čipova bez da riskirate ukupan iznos.

Srednji leveli započinju oko $50/$100 i idu do otprilike $100/$200. Možda je već nekoliko igrača ispalo, ali ih je većina još u igri.

Podešenja igre na srednjim levelima

Kada se blind počne dizati vrijeme je za neke promjene. Za početak, limpanje bi se gotovo potpuno trebalo isključiti. Otvoreno limpanje je besmisleno u ovom stadiju igre.

Prosječan iznos čipova je preko 20 BB-a. Limpanje 5% ukupnog stacka je davanje novca. Ako već ulazite u pot, uđite sa raisom ili uopće ne ulazite. Vrijeme za limpanje je završeno. Vaš cilj je povećanje broja čipova sa kartama ili bez njih.

Igranje u ranoj poziciji se ne mijenja toliko. Još uvijek igrate vrlo tight. Bit će još igranja na flopu i igranje izvan pozicije vam to veoma otežava jer ćete najvjerojatnije igrati za cijeli stack.

Želite nastaviti igrati jake handove i foldati slabe. Nemojte pokušavati biti kreativni u ranoj poziciji.

U srednjoj poziciji vaša strategija je slična onoj u ranoj. Želite sačuvati čipove kad imate slabi hand i ući sa raisom kad imate jaki hand. U srednjoj poziciji nema potrebe za prevelikom agresivnošću, no možete povećati potrebu za raisom kako se približavate buttonu.

Kasna pozicija je uvijek ona gdje želite biti u pokeru. Dakako, u sit-and-go turniru je još važnija – tamo povećavate broj svojih čipova. U kasnoj poziciji je vrijeme da postanete kreativni.

Vaš cilj je ukrasti blindove – morate skupiti čipove sa ili bez najboljeg handa. U sit-and-go turniru ne možete samo čekati na aseve. Blindovi rastu cijelo vrijeme i ako odlučite igrati samo najbolje handove, do onog vremena kad ih i dobijete neće vam puno značiti ako se poduplate.

Igranje blindova srednjih levela: Kasna pozicija

Kasna pozicija je najbolja za sit-and-go igrača. Sada kada su se blindovi malo povisili vrijeme je da se promijeni brzina. Vaš cilj sada je skupljanje čipova. A kao što znamo najbolji način za to je krađom blindova.

Dali to znači da možemo samo tako početi raisati na bilo koje dvije karte zato što smo u poziciji ? Ne. Dakle, koje karte su prikladne za krađu blindova ?

Najbolji kandidati su oni handovi sa razumnom šansom da postanu dobar hand ukoliko vas neko calla. Znači, nasumce odabrane karte su smeće. Iako je pozicija velika prednost, to ne znači da možete sada odjednom profitabilno otvarati karte tipa 7-2.

Razmislite ovako: Koje handove biste igrali u ranoj poziciji u ekstremno pasivnom cash gameu? To je ugrubo raspon handova s kojima možete započeti raise u kasnoj poziciji. Handovi poput 7-8s su odlični kandidati za raise. Hand poput J-2s baš i ne.

Vaš cilj je naravno uzeti pot bez borbe. Naravno, ponekada će vas callati. Zbog toga vaš hand mora imati bar neku vrijednost na flopu.

Kada vas netko calla, morate odigrati svoj hand slično kako biste igrali u bilo kojoj drugoj situaciji. Ukoliko je jedan call, najbolje bi bilo da popratite svoj raise C-betom.

Ukoliko ste callani 3 puta, tada moramo provjeriti jačinu svog handa da biste odlučili isplati li se dalje ulagati novac.

Evo nekoliko primjera:

Primjer 1:

Imate čipove u vrijednosti $2,100 na buttonu. Small blind ima $1,800, a big blind $2,000. Blindovi su $50/$100. Foldano je sve do vas na buttonu sa 6s 7s .

Raisate na $300; small i big blind oboje foldaju.

To je ono čemu se nadamo. Naravno želimo uzeti pot bez borbe. Besplatnih $150.

Primjer 2:

Imate čipove u vrijednosti $2,100 na buttonu. Small blind ima $1,800 a big blind $2,000. Blindovi su $50/$100. Foldano je sve do vas na buttonu sa Js Tc .

Raisate na $300; small blind folda, a big blind calla.

Flop 7s 8d 2s .

Big blind chekira, vi uložite $400 i big blind folda.

U ovom primjeru igrač nas calla pre-flop, ali zahvaljujući c-betu osvajamo pot. Što me dovodi do još jednog savjeta: obratite pozornost na to kako igrači igraju.

Ukoliko igrači foldaju 2.5x BB-a ili c-bet jedne trećine pota, tada ulažite samo toliko. Želite osvojiti pot ulagajući i riskirajući što manje čipova moguće.

Primjer 3:

Imate čipove u vrijednosti $1,400 i na buttonu ste. Small blind ima $1,800 a big blind $2,000. Blindovi su $75/$150 i svi foldaju do vas na buttonu sa 3s 3c .

Raisate all-in za $1,400; blindovi foldaju.

Ovaj hand je drugačiji od prošla 2. U ovom slučaju imamo saom $1,400 čipova, a blindovi su $75/$150, što znači da imamo manje od 10 BB-a. Pravilo je da ukoliko imate 10 BB-a ili manje jednostavno ubacite all-in, nego da činite mali raise.

Čineći mali raise ulažete oko 30% ukupnih čipova. Ukoliko vam netko uzvrati matematički je gotovo nemoguće foldati.

Kao što znamo, jedno od temeljnih pravila u pokeru je da ukoliko ćete callati ulog, bolje je da taj ulog napravite sami. Zbog toga se nemojte zamarati malim raisom… jednostavno ubacite all-in.

Kada igrate na srednjim blind levelima morate paziti na svoj imiđ. Budite svijesni toga kako vas drugi igrači doživljavaju. Mnogo ćete ulagati i igraći će se prilagoditi vašem načinu igre. Zbog toga jer znaju da mnogo raisate, neki će možda i pokušati vama preoteti blindove koje ste planirali ukrasti.

Ukoliko osjećate da su protivnici zamijetili da previše kradete blindove usporite. Ne možete neprestano naguravati ljude sa beskorisnim handom; prije ili kasnije će to shvatiti. Budite agresivni, ali pripazite na igru.

U trećem dijelu ćemo raspravljati o igranju visokih blindova, short-handed sit-and-go igru.

 

 Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *