Pages

Categories

Traži

 


Sng turniri osnove : Igra prilikom malih blindova

Sng turniri osnove : Igra prilikom malih blindova

od
Lipanj 25, 2010
sng članci
No Comment

Ovo je prvi dio od četri članaka o igranju sng turnira i većina koncepta je dovoljna da od početnika postanete igrač koji zarađuje na sng turnirima.

Jedan tip pokera koji u zadnje vrijeme je postao jako popularan su STT tuniri poznati kao i SnG turniri. Na svim poker sobama oni se konstantno igraju pa ima uvijek puno akcije na njima i čekanje na početak tunira je minimalno (na nekim poker sobama (Pokerstarsu) potrebno je čekati par sekunda).

SnG turnirska igra je poprilično različita od cash igre, ovdje nema rebuya pa kad izgubite sve svoje čipove ispadate sa turnira i ne možete se vratiti na taj turnir opet. Ta činjenica osigurava da morate konstantno razmišljati kako osigurati čipove ili kako steći protivničke čipove.

Osnove

Kada su blindovi mali treba imati jako konzervativnu strategiju. Zaista nema potrebe riskirati u početku pošto su blindovi mali a čipovi imaju malu vrijednost.

Izbjegavanje sukoba na početku

U početku zaista treba izbjegavati sukobe , nema potrebe za velike blefove ili da igrate sa marginalnim kartama(karte koje su na granici lošeg ili dobrog ,primjer -AJ) jer biti će puno prilika poslije kada čete moći biti agresivni.

Primjer : imate 1500 čipova i držite 99 na big blindu a blindovi su 20/40 , u pot je ušlo 4 limpera. U ovom slučaju da igrate cash game reise bi bio normalan potez no ovdje je check je najbolja opcija. Sa 99 u ovoj situaciji ne ulažite više čipova ukoliko ne dobite overpair ili set jer se ne isplati ispasti rano sa marginalnom rukom. Uzmimo za primjer da je flop došao Q42 i vi betate bet okladu od 200 cipova i dvojca vas callaju – upravo ste izgubili 15 % vaših čipova a ne znate kakav vam je hand ali najvjerojatnije najbolji potez bi bio da odustanete od handa. Na ovakom flopu Q42 vaš play bi trebao biti bet na flopu -fold na turnu ili Check /fold na flopu.

Igrajte iz pozicije

Kao i u cash igri sa rane pozicije biste trebali igrati tight. Kada igrate tight prije flopa jako si olakšavate odluke koje morate raditi nakon flopa. Kao što znate loše situacije su odgovorne za gubitak čipova. Ukoliko čete igrat sa lošim kartama (primjer KJ , KTs , A5..) često ćete nailaziti na situacije gdje ćete gubiti mnogo čipova poslije flopa ili gdje ćete izgubiti sve čipove radi slabog handa.

Sa rane pozicije igrajte : AA,KK,QQ,JJ , AK , AQs i toga se pokušajte pridržavat i naravno kad ih igrate uvijek započnite sa raeisom od nekih 4 BB

Sa srednje pozicije igrajte: Sve kao i sa rane pozicije samo dodamo još i handove poput AJs, AJo , KQs i dalje reisate sa svakim od ovih handova no ukoliko je netko prije vas napravio reise callate sa svim osim sa AA-QQ sa tim handovima možete rereisati no pazite jer protivnik koji reisa sa rane pozicije najvjerojatnije ima dobar hand.

Sa kasne – late pozicije igrajte: Sve karte kao i sa rane i sa srednje no otvaramo malo range pa su nam i parovi od 99 + dobri za napraviti reise i pokupiti barem blindove , no i dalje je naglasak da se ne ulazi u igru previše još dok su blindovi mali .

Na blindovima igrajte samo najjače handove : AA, KK , QQ , JJ , AK i uvijek ih reisate.

Cijela poanta ovog teksta je kao što ste primijetili igranje poprilično tight dok su blindovi mali. Nemojte previše riskirat i pričekajte dok blindovi narastu.

Ukoliko u bilo kojoj poziciji dobite AA i KK pokušajte što više čipova ugurat u pot prije flopa i NIKADA ne slowplayate te handove.

U sljedećem članku pročitajte kako igrati dok su blindovi srednji .

 

izvor: pokerlistings.comOdgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *