Pages

Categories

Traži

 


Tilt – največi neprijatelj poker igrača

Tilt – največi neprijatelj poker igrača

od
Lipanj 18, 2010
psihologija članci
No Comment

Tilt je naziv jedne od najgorih stvari koja se događa većini poker igrača tijekom igre.

Sama definicija bi bila da emocije poput ljutnje i gnjeva preuzimaju vas te umjesto da mislite o ispravnom potezu vi razmišljate koliko ste izgubili i kako na najbrži način vratiti izgubljeno a da pritom radite nepromišljene i loše poteze.

Uzrok: Uzrok je najčešće gubitak veće količine novaca no ponekad niti to nije glavni aktivator. Konkretan primjer je kada jedan igrač za vašim stolom konstantno igra protiv vas i imate osjećaj da mu ostali igrači za stolom nisu bitni i na svaku vašu okladu on ulaže još više i uvijek se digne iznad vas a vama je u glavi samo pa ne može uvijek imati dobru ruku. E pa u većini slučajeva ste u krivu , taj igrač igra sa svojim kartama i pošto u ovom članku govorimo o online pokeru njega u principu nije ni briga za vas. Odigrava sukladno onome što misli da je najbolje za njega u tom trenutku i normalno da nekad blefira a kad ne blefira vi uvijek naletite na jaču ruku od vaše te to prouzrokuje tiltanje………  

 

Jedan od uzroka dolazi i iz nedovoljne koncentracije na igru. Možda u privatnom životu imate nekih problema ili nije vaš dan, ali vi normalno pod utjecajem emocija idete igrat i onda počinje ono ma nemojte me još i vi ****at i tu nastaje također tilt jer ako ste ljuti od prije i dođete za stol pa neka ribica riskira cijeli svoj stack na draw i onda NORMALNO DOŠLO MU NA RIVERU vi ste gotovi u roku keks i vaša dobra igra je tu završena.

U zadnje vrijeme tilt prouzrokuje popularni programi za statistiku , imao sam jednog frenda koji je svakih 5 minuta gledao svoj graf. Kada je graf išao lijepo gore on je bio najsretniji čovjek na svijetu a kad bi graf krenuo dolje zemlja bi se rastvorila. Programi jesu jako korisni ali konstantno gledanje rezultata rezultira kompleksima kojih se teško riješiti. Uz programe gledanje u cashier je također jedan od razloga tiltanja.

Uzroka ima mnogo ovdje su nabrojani samo neki no sad kada smo ajmo reči proanalizirali uzroke , sada ćemo objasniti kako se nositi sa tiltom i što je sa našom zaradom.

Da , problem je u tome što mnogi poker igrači sav svoj profit izgube na tiltu , grade bankrool mjesec dana i onda se dogodi downswing + tilt i vasa zarada je u jako opasnoj zoni. Imamo i one hazardere koji se čupaju na većim levelima pod utjecajem tilta te time dovode svoj bankrool u još gorju poziciju.

Rješenje problema?

 Nije sve tako jednostavno no ukoliko se budete pridržavali sljedećih savjeta vjerujem da ćete i povećati isplatu sa pokera svakog mjeseca.

  1. NE GLEDAJTE CASHIER TJEKOM IGRE – ovo je obavezno
  2. NE GLEDAJTE SVOJ GRAF TJEKOM IGRE
  3. NE IGRAJTE KAD STE UZNEMIRENI – Imat ćete vremena za poker kad se smirite , poker sobe su tu i sutra znate?
  4. UKOLIKO PRIMJETITE DA NE IGRATE DOBRO PRESTANITE SA IGROM
  5. NIKAD SE NE ČUPAJTE NA VEČIM LEVELIMA JER ĆETE PRIJE ILI POSLIJE SVE IZGUBITI
  6. RAZMIŠLJAJTE O POKERU DUGOROČNO – što znači jedan dan u minusu ukoliko na kraju mjeseca si isplatite 1000 $ pa vjerojatno ništa al nemojte si dozvolit da taj loš dan vam uzme svu zaradu
  7. RAZMIŠLJAJTE O SVAKOM HANDU POSEBNO I NE BRINITE O TOME ŠTO JE BILO
  8. ZAPAMTITE DA NITKO NE IGRA BAŠ PROTIV VAS
  9. DRŽITE SE BANKROOL MANAGMENTA
  10. BUDIT VEDRI , RAZMIŠLJAJTE POZITIVNO I UŽIVAJTE U ŽIVOTU A POKER STAVITE NA DRUGO MJESTO – Ovo je uvjet koji će vam najviše pomoči i da uspijete u poker svijetu budite pozitivni i kill the tilting bitch koja čuči u svima nama.

Ovo su bili mali savjeti koji će nekima od vas pomoči mnogo , nekima će ovaj tekst možda biti smiješan ili glup ali vjerujte ovaj članak zlata vrijedi. Ne tiltajte i dokažite da ste odličan poker igrač ne time što ste dobili jedan hand nego time što na kraju mjeseca vi imate 1000 $ na računu a ribica koja donira stack na draw ima –xxxx na računu.

Sretno!Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *